Natuurlijk Textiel nieuwe dingen van gebruikte stoffen
(Bedrijfs)kleding op maat

(Bedrijfs)kleding op maat

Zowel voor particulieren als bedrijven maken we kleding op maat. Voor bedrijven geldt dat de bedrijfskleding wordt afgestemd op de bedrijfssector, hu... bekijk producten »»

Verpakkingsproducten

Verpakkingsproducten

Wilt u een verpakkingsproduct die aansluit op uw bedrijf/onderneming/winkel? Als bedrijf/winkel wilt u wellicht iets extra's doen voor uw klanten, maa... bekijk producten »»

Quilts

Quilts

Al onze quilts komen uit eigen atelier. De stoffen die wij hiervoor gebruiken worden geïmporteerd uit Japan, Indonesië en de Verenigde Staten. De s... bekijk producten »»

Ondernemers in de regio

Natuurlijk Textiel draagt de kleine ondernemers en dagbestedingscentra een warm hart toe. Wanneer wij materialen nodig hebben voor onze producten. Kijken wij in de regio of we kunnen slagen bij kleine ondernemers of dagbestedingscentra. Natuurlijk Textiel vindt het belangrijk om de onderlinge banden en de economische groei in de regio te onderhouden.

Waarom ik voor Slow Fashion kies.

MVO Nederland heeft een tijd geleden onderzoek gedaan naar de kledingberg.
Het blijkt dat er zo'n 21,5 miljoen kledingstukken worden verspild.
Uit onderzoek blijkt dat er van die 21.5 miljoen kledingstukken zo'n 6,5% nieuwe geproduceerde kleding achterblijft bij de producenten, groothandels en winkels.
Als je het opdeelt blijft er jaarlijks bij:

Producenten zo'n 1,4% liggen
Groothandels zo'n 1,1%
Winkels 4,2%

Dit allemaal bij elkaar opgeteld is 21,5 miljoen nieuwe kledingstukken per jaar.

Deze nieuwe niet verkochte kleding wordt vaak per kilo verkocht aan commerciële opkopers of ook wel geschonken aan goede doelen.
De opgekochte kleding komt vaak weer op de markt via outletwinkels,of wordt verspreid in Oost-Europa, Afrika en Azië.
Maar schrik niet, er worden ook 1,23 miljoen nieuwe kledingstukken letterlijk vernietigd.
Er gaat 2,7% van naar de verbrandingsoven en er wordt 3% gerecycled.
Bij recyclen gaat de kleding door de shredder en wordt daarna vervilt.

En wat zijn dan de redenen hiervoor? Modemerken willen niet hun eigen markt verstoren en daarnaast hun image beschermen.

Maar nu naar de vraag, waarom blijft er zoveel nieuwe kleding in de winkels hangen?

Heel simpel:

- de verkeerde maten
- niet de geschikte pasvorm
- niet de geschikte kleur

Het raakt uit de mode of er is door de modemerken en winkeliers verkeerd gekozen. Toch zonde, dat er zoveel kleding en dus ook grondstoffen worden verspilt.
En naast de grondstoffen, hoeveel mensen hebben hun tijd wel niet in het maken van deze kleding gestopt, hoeveel elektriciteit is er wel niet verspilt en dan ook nog het stukje vervoer.

Dit is voor mij "de reden" om voor slow fashion te kiezen.
Misschien moet u als consument eens iets vaker in uw kledingkast kijken. Wat vindt u nu daadwerkelijk mooi? Welke kleuren passen het beste bij u? Welke pasvorm past bij u?

Waarom gaan we eigenlijk met de mode mee? Om erbij te horen of omdat we het zelf mooi vinden? Hoe vaak koopt u wel eens iets in een impuls, omdat het in de uitverkoop was? Hoe vaak blijft dit dan bij thuiskomst in de kast hangen.

Bij ateliers en ontwerpen die voor slow fashion kiezen, kunt u zelf beslissen wat u graag wilt dragen. Naast dat deze kleding aangepast kan worden naar uw eigen stijl, heeft u ook altijd originele kleding en dit moet wel opvallen.
Slow fashion wordt daarnaast ook vaak in Nederland zelf geproduceerd. Dit helpt ook weer mee bij het stimuleren van onze eigen economie en werkgelegenheid. We waren vroeger zo'n mooi textielland en hebben eigenlijk voor de prijs en massa alles uitbesteed. Hoeveel fabrieken zijn er gesloten en wat heeft dit betekend voor onze werkgelegenheid.
Het zou toch mooi zijn om de productie van textiel weer terug te halen naar Nederland. Het voordeel is dan ook, dat u als consument, ervan verzekerd bent dat het op een eerlijke manier is vervaardigd. Daarnaast zijn de lijnen kort en kunnen er sneller aanpassingen worden gedaan aan de eventuele modeperikelen.

Dus probeer het eens uit en laat een mooi kledingstuk voor u op maat maken (dit kan uw confectiemaat zijn of echt letterlijk op maat laten maken) en ik weet zeker dat het dan veel vaker uit de kledingkast komt.

U draagt kleding die aangepast is op uw lichaam, het heeft de juiste maat en is ook nog eens gemaakt van stoffen die uw favoriete kleuren hebben.

Bij slow fashion worden geen hele voorraden stoffen ingekocht, soms wordt precies het aantal meters besteld die nodig zijn voor een creatie.
Dus (grond)stoffen worden bij slow fashion zeker niet verspilt. Bij ons blijven er geen hele rekken kleding hangen. Wat zou het toch mooi zijn als iedereen zich hiervan bewust wordt en niet meer kijkt naar het prijskaartje wat door de massaproductie laag blijft, maar kijk eens naar de visie van Slow Fashion kleding.

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


Duurzaam verpakkingsmateriaal

Wij maken mooie duurzame verpakkingsmaterialen op maat voor bedrijven en particulieren. Een origineel en eigen ontwerp voor uw slijterij, natuur-, groente- of fruitwinkel. Natuurlijk Textiel helpt bij het ontwikkelen van verpakkingsmaterialen naar uw wensen. Zit u in een andere branche en heeft u ideeën. Wij denken met u mee.

Natuurlijk Textiel wil bedrijven en particulieren stimuleren te kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen. Op deze manier worden ondernemers bewuster van de mogelijkheden voor duurzaam ondernemen. Neem contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden. Geef uw product extra aandacht en uitstraling.

Duurzaam verpakkingsmateriaal
Duurzaam verpakkingsmateriaal